Tällä viikolla ryhmän tehtävä oli tutustua Second Life-virtuaalipeliin. Tässä ryhmän mietteitä:

Second Life on pelaajien luoma virtuaalimaailma. Virtuaalimaailmassa kukin pelaaja voi tavata pelaajia ympäri maailman ja kommunikoida esimerkiksi chatin kautta. Second Life-virtuaalimaailmassa pelaaja voi luoda omanlaisensa maailman käyttämällä mielikuvitustaan ja mahdollisuuksia on lähes rajaton määrä.

Jokainen pelaaja aloittaa pelin luomalla hahmon, avatarin, itselleen. Hahmo voi toimia ikään kuin pelaajan omana alter egona. Pelissä pelattavien hahmojen vaihtoehtoja on useita. Peli itse mainostaa itseään pelinä, jossa kukin voi olla mikä tai kuka haluaa. Tarjolla on ihmishahmoja, sekä miehiä että naisia, ja on joukkoon eksynyt muutama ei-ihmishahmokin. Tarjolla olevista hahmoista jokainen pelaaja voi valita haluamansa hahmon, jota sitten käyttää pelin aikana. Hahmoa pystyy jatkuvasti muokkaamaan tai vaihtamaan, joten käytännössä pelaajan mahdollisuudet hahmon luomiseen ovat rajattomat. Hahmot ovat mielikuvituksellisia, tosin hyvin paljon keinotekoisten tietokonehahmojen näköisiä. 

Koko Second Life-maailma on värikäs maailma ja maailmassa voi jokainen hahmo elää haluamallaan tavallaan. Hahmot voivat perustaa yrityksiä, vuokrata ja ostaa maata ja kommunikoida haluamiensa henkilöiden kanssa. Asukkaina maailmassa on hyvin kirjava joukko väkeä. Asukkaista löytyy ihmisiä, eläimiä, vampyyrejä, koneita ja monia muita. Pelin hahmot elävät omassa maailmassaan omaa elämäänsä, jota pelin pelaaja pystyy päätöksillään kontrolloimaan

Voisi hyvin kuvitella, että tämän kaltainen virtuaalimaailma voi jollekulle toimia pakopaikkana todellisesta maailmasta. Second Life-virtuaalimaailmaan on todennäköisesti hyvin helppo uppoutua, sillä mahdollisuuksien määrä on niin suuri ja asioita pystyy kontrolloimaan eri tavalla kuin todellisessa elämässä. Toisaalta peli saattaa olla myös maailma, jossa pelaaja voi pitää hauskaa omalla hahmollaan ja rakentaa hahmolleen oman virtuaalielämän ihan vain ajan kuluksi.

Peli on luotu vuonna 2003 ja pelin maailma on melko päivittämätön. Tämän vuoksi peli näyttää hieman ikääntyneeltä ja ehkä jopa vanhentuneelta. Pelin maailma ja sen asukkaat näyttävät tiiviiltä yhteisöltä ja koska se on ollut olemassa niin kauan, voisi kuvitella että, uuden pelaajan on vaikea päästä yhteisöön sisään. Peliä pitkään pelanneille on todennäköisesti muodostunut tiivis yhteisö, jossa kommunikoidaan vilkkaasti keskenään. 

A.R.